Христо Тенчев, Екатерина Карабашева, Ева Паунова и Андрей Новков са сред тристата млади предприемачи от Стария континент, включени в класация на списание „Форбс“.

Forbes-cover28„30 под 30“ е класация на млади и успешни хора, които имат постижения в областта на изкуства, развлечение, медии, политика, социални дейности, търговия и онлайн търговия, финанси, технологии, здравеопазване.

Условието да бъдете включени в престижното издание е да сте под тридесет години и да имате успешно реализирани проекти. Целта на класацията е да се даде шанс на умни млади хора, които имат потенциал за развитие и не се страхуват да го използват.

С включването на личности, реализирани в различни области на предприемачеството, се осъществява идеята да се даде добър пример и вдъхновяваща мотивация на всички останали млади мечтатели, търговци и бизнесмени, които искат да постигнат стремежите си.

Кои са четиримата ни сънародници, с които имаме основание да се гордеем?

Екатерина Карабашева

Постижението на Екатерина Карабашева е от областта на приложенията за мобилни телефони и е изцяло насочено към хората с хранителни проблеми. Темата е изключително актуална и до болка позната на младата жена, тъй като тя самата се е справила със сериозно хранително разстройство – анорексия. Приложението, което Екатерина създава се нарича Jourvie. Благодарение на него хората с хранителни разстройства могат да следят състоянието си, да се мотивират в хода на своето лечение и да водят дневник на възстановителния период, през който преминават. От 2015 г. до този момент, приложението е изтеглено над 10,5 хил пъти и се радва на около 1500 потребители.

Христо Тенчев

Христо Тенчев е забелязан от авторите на класацията с постиженията си в областта на софтуера. Само 18 годишен, той става част от компания, разработваща видео игри. Днес в тандем със своя колега Светлин Наков, се занимава с обучение на студенти по информационни технологии. До този момент Христо Тенчев е обучил над 33 хил. млади хора, които имат значителни шансове за успешна професионална реализация в страната и чужбина.

Андрей Новаков

Андрей Новаков се развива в сферата на регионалното развитие и е най-младият член на Европейския парламент. Новаков работи в областта на заетостта на млади хора и бюджета на ЕС.

zx450y250_2689284Ева Паунова

Ева Паунова също е член на ЕП и работи в сферата на пазарите и защита на потребителите. Младата жена се е насочила към сектора на предприемачеството и работи в посока насърчение и развитие на малкия и среден бизнес. Осъзнала, че в основата на всеки просперитет стои доброто образование, Ева е основател на „Образование България 2030“ – проект целящ постигате на по-качествено образование в нашата страна.
Инициативата и предизвиква изключителен интерес, а младата евродепутатка печели наградата „Евродепутат на годината“.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!