Българска снимка със заглавие „И най-дългият тунел има край и светлина“ спечели първо място в детски фотографски конкурс на списание National Geographic.

pictureNatGeo

Източник на снимката opoznaybulgaria.com

Автор на снимката е малката Радостина Георгиева Тодорова. Момичето е само осемгодишно и никога не се е обучавала в каквито и да е фотографски техники.

Фотографията е запечатала панорама на ждрелото на река Ерма и се отличава с особено въздействие и впечатляващи контрасти.

В интервю пред Националната телевизия, детето споделя, че снимката е направена с телефон, тъй като гледката е направила изключително впечатление на момичето.

Благодарение на своето въздействие, снимката е отличена в категория „Дръзки изследователи“ като печели преднина пред още 17 500 снимки от цял свят. Майката на Радостина споделя, че снимката е направена по време на излет и представлявала приятен спомен за семейството им.

Източник на снимката http://news.bnt.bg/

Източник на снимката news.bnt.bg

Въпреки че не е била специално предназначена за конкурса, снимката на малката българка се превръща в истински фаворит за журито, което избира именно нея сред множество фотографии от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания.

Снимката „И най-дългият тунел има край и светлина“ получава право на участие в заключителния етап на детския фотографски конкурс, след като е отличена в националния етап на конкурса. В нашата страна са участвали 1056 снимки, които могат да бъдат видяни на официалния сайт на National Geographic.

Наградената осемгодишна Радостина със сигурност има желание да продължи да запечатва в снимки всичко, което й прави впечатление, но наред с това момичето мечтае да има свой магазин в… Париж.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!