Добрата новина е, че интересът на чужденците към България се е повишил драстично през последната една година.

guidesbg.com

Източник на снимката:guidesbg.com

Доказателство за това са множеството туристи, посетили страната през изминалия зимен сезон – над 1млн., което е ръст от 8,2 процента. А това автоматически нарежда страната ни на четвърто място в Европа по развитие на зимния туризъм. Това оповести заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на среща със световните медии в Лондон 2013 (World Travel Market). Основната тема на разговор на срещата между изпълнителния директор на Санди Дау (британска туристическа агенция) и зам.-министъра Бранимир Ботев е била високите възможности на страната ни за привличане на повече туристи от Великобритания, тъй като британските туристи високо ценят добрите условията, предлагащи им се в България, в комбинация от висококачествена храна, луксозни хотелите, спа центрове, културни забележителности и прекрасен климат, както през летния сезон, така и през зимните месеци. България е атрактивна дестинация през цялата година.
Също така зам.-министърът Бранимир Ботев заяви, че през летния сезон България е посетена от над 3,5 млн. туристи, което е 5.4 процента ръст, а в бъдеще тенденцията е този процент да се повиши.
Туристите, посетили България през изминалото лято, най-вече са от Великобритания, Русия, Гърция, Германия, Румъния, Украйна и др.

news.expert.bg

Източник на снимката:news.expert.bg

Българската държава и зам.-министърът са били поздравени от Санди Дау (британска туристическа агенция) за изготвената национална стратегия за развитие на туризма до 2030 година. На състоялото се изложение в Лондон (World Travel Market) британският изпълнителен директор изразил възхищението си от визията на българския щанд и професионалното представяне на страната ни, както и хубавото българско вино като: карловски мискет, димят, мерник, рубин, марвут. Вината били дегустирани от водещи британски журналисти.
На вечеря на World Travel Market Лондон 2013: зам.-министърът Ботев и Ричард Куест (водещ бизнес журналист) разговаряли за предимствата на България като туристическа дестинация, но не сама за почивка, но и да се покаже на света богатото културно наследство по нашите земи.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!