Второ място на детската Евровизия 2014 за Крисия и пианистите Хасан и Ибрахим с песента „Планетата на децата“.

Крисия, Хасан и Ибрахим

Крисия, Хасан и Ибрахим

Крисия изпълни невероятно своята песен „Планетата на децата“ на сцената на детската Евровизия и трогна десетки хиляди българи у нас и по света.

Гласуването на зрителите от различните държави участващи на „Евровизия“ отреди първото място на Италия. 15-годишният Винченцо Кантиело събра 159 точки. Крисия, Хасан и Ибрахим събраха 147 точки, резултат, с който завоюваха второто място. Със 146 точки трета остана изпълнителката от Армения – Бети.

В музикалният конкурс на Европа участваха деца от 16 държави – България, домакините от Малта, Сърбия, Русия, Швеция, Грузия, Армения, Италия, Холандия, Словения, Украйна, Черна гора, Кипър, Хърватия, Сан Марино и Беларус.

Тазгодишния конкурс за детска песен на „Евровизия“ имаше мото „Заедно“, а надпреварата имаше благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организация, която се занимава със защита на детските права по света.

Junior Eurovision 2014Конкурсът започна точно в 20 часа българско време, а нашето момиче и пианистите Хасан и Ибрахим бяха втори в програмата. „Тя е родена през 2004 година, точно на Деня на детето“, започна представянето на Крисия. Чрез нея всички зрители успяха да се запознаят с красиви гледки от страната ни, на фона, на които диктор разказваше за пътя на малката певица до Евровизия.
Един от фактите във визитката е, че Крисия е пяла пред 40 000 публика на националния стадион за четвъртфинален двубой от Лига Европа. Тогава тя изпълни „Моя страна, моя България“.

Екраните зад усмихнатото момиченце показваха един приказен фон и песента „Планетата на децата“ мина като миг. Накрая Крисия каза: „Благодаря ви, много. Обичам ви!“ и излезе на фона на бурни аплодисменти.

Видео от представянето на Крисия на Евровизия 2014

Студийната версия на клипа на Крисия, с по-добро качество, може да видите в новината: Крисия ще участва на детска евровизия 2014 с песента Детска планета (видео) »


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!