За събитието

BizzIT е еднодневна конференция, организирана от Webrika и Startup Masters, която ще се проведе на 23.01.2016г от 10:00 в зала 3 на НДК. Конференцията цели да запознае аудиторията със случващото се в ИТ сектора в България. Целта е да се информират и мотивират, както хората, които тепърва навлизат в тази сфера, така и тези, които вече вървят по стъпките на своята ИТ кариера. Присъстващите ще имат възможност да се срещнат с представители на големи ИТ компании, организатори на StartUp конференции, млади предприемачи и ИТ специалисти, които ще споделят знанията и опита в тази сфера.

liubcho

Източник на снимка: Facebook

Организаторите смятат, че България е една от най – атрактивните ИТ дестинации в света и чрез BizzIT искат да покажат това на аудиторията. Лекторите, които са избрани, са едни от най–изявените професионалисти и реализирали се хора от бизнеса и ИТ сферата, а темите, които са подготвили, обхващат едни от най – важните аспекти в нея. Ще бъдат засегнати въпроси, които ще са интересни на всички, проявяващи интерес към IT индустрията, независимо от опита, който имат в тази сфера.

От екипa на BizzIT, са съпричастни към хората в неравностойно положение и  именно поради тази причина, сегашният формат се организира и с благотворителна цел. Всички средства, събрани от продадените билети, ще бъдат дарени за лечението на Любомир Еленков – момче, загубило по нелеп начин родителите си, което в последствие заболява от детска церебрална парализа. Повече информация за него може да получите във Facebook.

Това е второто провеждане на конференцията. Първото бе в Плевен на 09.05.2015г. като бе посрещнато с огромен интерес. След събитието стартира и първата ИТ Академия в града, където се работи с тепърва навлизащи в ИТ сферата и се обучават курсисти на фундаментите на уеб разработката.

Програмата, която е предвидена за провеждането на BizzIT в София включва теми като:

 • StartUP обществото – Лектор Крис Георгиев
 • Как ИТ бизнеса задържа младите хора в България – Лектор Георги Прусийски
 • Как се печели доверието на 3 милиона потребителя – Лектор Туньо Зафер
 • От служител до генерален мениджър – един кариерен път – Атанас Райков от Viber
 • Бъг след бъг: Пътя на програмиста – какво кара и мотивира хората да се захванат с програмиране. Лектор Михаил Иринчев
 • Бизнес дискусия с отворени въпроси от публиката – цели да отговори на въпросите, възникнали по време на конференцията. Водена от Невен Дилков

От идея до финансиране – панелна дискусия. За участници в дискусията са предвидени хора от StartUP обществото, pre-accelerator – и и фондове за финансиране.

12274347_1704084586487369_5863504263838714800_n

Любчо

Всеки, който иска да помогне допълнително на Любчо, може да го направи с дарение на:
Банка: Райфайзенбанк
IBAN: BG25RZBB91551000646190
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Любомир Ивайлов Еленков

 

 

 

 

Хора участващи в панелите:

 • Крис Георгиев от StartUP Foundation
 • Представител на Start IT Smart
 • Стефан Ганчев от LAUNCHub

 

 

Допълнително:

 • сайт на събитието – bizzit.org
 • провеждане – 23.01.2016г., начало 10:00, зала 3 на НДК
 • каузата, която конференцията подпомага може да видите във Facbook страницата Да помогнем на Любчо.

Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!