Наближават едни от най-светлите празници, а именно Коледните. Това е периода от година, в който всеки човек трябва да се замисли и да бъде благодарен за всичко, което има, защото има хора, който са крайно нуждаещи. Обикновено покрай големи празници хората се обединяват около различни благотворителни каузи, които имат за цел да помогнат на хора в неравностойно положение. Има и хора, който го правят постоянно и сме сигурни, че всеки от вас знае или поне е чувал за отец Иван от Нови Хан. Този човек е приютил над 200 души в дома си в Нови Хан, а изхранването им е основния приоритет на отец Иван.
Потребителите от известния рибарски форум nariba.com организират за 9-ти пореден път акция, чиято основна цел е всеки да помогне с каквото може, за да се съберат средства за храна и отопление през предстоящите студени зимни дни. Освен това, ненужните за вас дрехи биха били изключително полезни за хората от дома на отец Иван.
Краислав Димитров е един от организаторите, който призовава всички желаещи да се включат в тази благотворителна акция и искат да помогнат на делото на добрия отец Иван да занесат всичко, което искат да дарят на сборния пункт на борсата в кв. Слатина на 13.12.2014 в 8 часа или да преведат средствата по банков път.

otec-ivanВсички можете да подкрепите акцията на тази банкова сметка:
BG10UBBS80021017538614
BIC UBBSBGSF
OББ
Ивайло Георгиев Димитров

Организаторите съобщават, че на 12.12.2014 (Петък) ще бъдат изтеглени всички събрани средства от посочената сметка, а платежното нареждане ще бъде представено на сборния пункт в Слатина. Всички донесени на ръка пари от дарителите ще бъдат събрани и преброени пред всички присъстващи свидетели, след което с тях ще се закупят колкото се може повече продукти за дома. Във форума nariba.com ще бъде представен отчет с всички касови бележки, фактури и платежни нареждания. За да няма съмнения у дарителите в нашите искрени намерения отново във форума ще бъде публикуван и пълен списък с всички закупени продукти.
Всичко, което можете да отделите за каузата като дрехи, одеяла, хранителни продукти и други може да донесете на сборния пункт в Слатина, а от там всички събрани неща ще бъдат занесени в дома „Свети Николай“ на отец Иван в Нови Хан.

 

 

Материалите са предоставени от Таня Вълчева


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!