снимка: klassa.bg

снимка: klassa.bg

На 19 март 2014 г. “Сдружение Азбукари” организира благотворителен концерт в подкрепа на Националната кампания “Вярвам в теб!” – каузата е за изграждането на детска площадка във Велико Търново, подходяща за деца в неравностойно положение, както и за необходимостта от създаване на подобни обществени детски кътчета в повече градове на страната.

Музиканти, танцьори, акробати, солисти от „Мистерията Еньовден“ ще вземат участие в благотворителния концерт “Вярвам в теб!”, организиран от “Сдружение Азбукари” и Magic TV в подкрепа на деца с увреждания.

Мариана Попова, Веселин Маринов, Искрен Пецов, Мими Иванова, Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Маги Джанаварова, Стефан Илчеви и още много други наши обичани артисти ще огласят зала 1 на НДК на 19 март в 19 часа. Водещи на концерта ще са Емил Кирилов и Цвета Кирилова, предвидени са много интересни програми.

снимка: klassa.bg

снимка: klassa.bg

Всички участници застават зад една обща кауза – в старата столица Велико Търново да бъде направена обществена детска площадка за деца с увреждания. Идеята на организаторите на концерта “Вярвам в теб!” е да се даде гласност на нуждата подобни детски площадки да има в повече градове на България. Изграждането на повече детски кътове в страната ще предизвика много детски усмивки.

Цените на билетите за благотворителния концерт са 10 лв., 20лв. и 40 лв. Събраните средства ще подпомогнат реализирането на проекта Национална кампания “Вярвам в теб!” – да изградим площадка, подходяща за деца с увреждания. До този момент събраните средства от дарители са на стойност 40 000 лв.

На 1 юни 2013г. „Сдружение Азбукари“ отвори първата в страната обществена детска площадка за обучение и игри в София, подходяща и за деца със специфични потребности. Площадката е изградена благодарение на дарения на фирми и граждани. Това е накарало хиляди деца и техните родители да се почувстват щастливи. Втората специализирана детска площадка ще бъде направена във Велико Търново, но в бъдеще намеренията са подобни детски кътове да има и в други градове.

За „Сдружение Азбукари“ може да научите повече тук : www.azbukari.org, както и на фейсбук страницата Детски фестивал „Вярвам в теб!“

Вижте презентационно видео на националната кампания „Вярвам в теб“:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!