Потребители на социални услуги показват талант в коледен базар и изложба

Благотворителен коледен базар на хора, ползващи социални услуги, беше открит във Велико Търново. Базарът се провежда под мотото „Ние можем“ и това е неговото десето издание.

Самодейци от различни артистични работилници към центровете за социални услуги в община Велико Търново предлагат творби, изработени от самите тях. Изделията са изложени в една от къщичките на Коледното градче, което се намира в парк „Марно поле“.

До 30 декември включително всеки, който желае да подпомогне дейността на социалните творчески работилници, може да си закупи нещо от техния щанд. Изборът е богат, а цените – символични, казват организаторите. Тук ще намерите сувенири, коледни играчки и украси, празнични картички и дори картини.

В изработването на празничните изделия участват много потребители на социални услуги в община Велико Търново. Сред тях са: центровете за настаняване от семеен тип и защитени жилища, дневните центрове за хора с увреждания и възрастни хора. В инициативата се включват също самодейни творци от Съюза на инвалидите, от училището за талантливи деца в с.Русаля и от Фондация „Искам бебе“.

Всички средства, събрани по време на 10-ия базар „Ние можем“, ще бъдат вложени в развитието на творческите ателиета към изброените центрове. Функционирането им е много важно за социалната адаптация и удовлетворение на хората, нуждаещи се от социални услуги.

благотворителна изложба

из-к: Община В.Търново

Във връзка с Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, в старата столица беше открита и благотворителна изложба. В рамките на един ден във фоайето на Общината беше показано разнообразие от сувенири, играчки и ръкоделия. Те са дело на членове на местната организация на хората с увреждания.

Благотворителното събитие се организира за девета поредна година по инициатива на Съюза на инвалидите във Велико Търново и местната Общинска управа. Със събраните пари от изложбата ще бъдат подпомогнати хора в неравностойно положение.

Снежана Данева-Иванова, зам.-кмет на старата столица, и Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет, обещаха и занапред общинска подкрепа за талантливите хора с увреждания.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!