В края на този месец, на 29-и, 30-и, 31-и октомври ще се извършат безплатни прегледи за гръбначни изкривявания и проблеми със ставите и костите на деца от 1-ви до 8-ми клас. Организатори на благотворителната инициатива са Университетската болница по ортопедия в Горна баня и от Института за семейна политика.

Желаещите ще имат възможност да се възползват от безплатните прегледи за гръбначни изкривявания за деца от първи до осми клас през трите дни от 9,00 до 14,00 часа в Ортопедията в Горна баня, на адрес – София, бул. Никола Петков 56.

a8090c036777cbc7a40d1a082b89944cГоляма част от днешните деца имат проблеми с гръбначния стълб, което затруднява правилното развитие на органите, главно на сърцето и белите дробове.

Здравето на децата зависи до голяма степен от родителите. Всички желаем децата ни да имат добре развита фигура и правилна стойка! Това се постига когато изградим правилните навици у подрастващите в най- ранна възраст.

По-отговорни и информирани родители и по-здрави деца. Немарливото отношение на българина към собственото си здравето гарантира сериозни здравословни проблеми в бъдеще и същевременно така възпитава децата си да бъдат също толкова безотговорни към здравето на тялото и духа.

Според съветите на специалистите малчуганите трябва максимално да бъдат ангажирани със спортни занимания и по-малко заседнал начин на живот, същевременно децата да бъдат наблюдавани, когато си пишат домашните – дали се прегърбват и е препоръчително да не носят раниците само на едното си рамо и претоварени с учебници и тетрадки. Прекалено тежката раница също предразполага към поява на проблеми на гръбначния стълб. Най-подходящият спорт за предотвратяване на проблемите с гръбначния стълб е плуването. Движенията във водата активират много мускули и тъй като сме в хоризонтално положение, гръбначният стълб не се натоварва много.

Ако забележите нарушение в стойката на детето си, веднага обърнете внимание, защото тези проблеми са лечими, но колкото по-рано, толкова по-добре.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!