И тази година на хората от Варненска и Добричка област, ще се предостави възможност на всеки който желае да си направи безплатен профилактичен преглед за ранна диагностика за рак. Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания „Д-р Марко А.Марков – Варна” – стартира пролетна серия от безплатни прегледи на живущите в региона на Варна и Добрич. Прегледите ще са насочени за диагностициране на едни от най-разпространените онкологични заболявания, в днешно време, а именно рак на дебелото черво, рак на гърдата, рак на простатата и рак на шийката на матката.

Профилактичен преглед за рак на гърдатаКампанията ще се проведе от 11 март 2015 година и ще приключи на 31 март 2015 година. Всеки ден от понеделник до петък от 10.00 до 13.00 часа, ще се извършват прегледи на пациенти по програмата за безплатна профилактика. Всяка година има много желаещи които, искат да си направят профилактични прегледи, затова и тази година при голям интерес и изчерпани часове от ръководството на СБАЛОЗ-Варна, ще са подготвени за прèговори кампанията да се удължи и прегледи да се извършват и през април, или да се организира нова през друг месец от годината.

Прегледите извършени в кабинетите на болницата, ще бъдат безплатни за нерегистрирани до този момент пациенти. По последната промяна в закона гласи че, онкологичните диспансери се преобразуват в консултативни центрове и специализирани болници, следователно те би следвало да се заплащат.

Пациентите ще заплащат само и единствено ако се наложи да се правят допълнителни изследвания и ехографски прегледи, при налично съмнение от страна на лекарите.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!