Проект на община Плевен и VIVACOM за подобряване на обслужването в тролейбусния транспорт. Всеки пътник има възможност да използва неограничено и безплатно Wi-Fi достъп до интернет.

trОт нова придобивка могат да се радват пътниците в 36-те нови тролейбуса на град Плевен, към които до края на настоящата седмица ще се прибавят още 4. Това става възможно благодарение на стартирал на, 1 октомври 2014г., пилотен проект за повишаване на стандарта на обслужване в тролейбусния транспорт на община Плевен, реализиран с помощта на VIVAСOM.

Чрез мобилно устройство с 3G монтирано на таблата на водачите на тролеите, се поддържа връзка в реално време с централна диспечерска система. Следи се изпълнението на разписанията на тролеите, зададения маршрут и евентуални закъснения във времето. Новото оборудване също така позволява посредством внедрената в таблета NFC технология да се идентифицира в реално време водачът на всяко превозно средство, което е в движение.

Овен това всеки пътник на тролейбус в Плевен, може в реално време да направи справка от своя смартфон и да се информира за актуалния график на тролеите. Услугата е финансирана от Община Плевен.

Ако живеете в Плевен и сте пробвали интернет връзката в тролейбусите, ще се радваме, ако напишете като коментари Вашите впечатления под тази публикация. Интересно ще бъде да разбелем, добра ли е скоростта на интернет връзката, случва ли се да прекъсва, може ли да се гледат филми онлайн или става само за браузване на сайтове? Моля споделете с нашите читатели!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!