първи завод в България

Източник на снимката:investbg.government.bg

Нови роботни места ще бъдат открити в Плевен до края на 2014 г. Новината съобщи Българската асоциация на инвеститорите. Това ще бъде работният капацитет на завода, който започва да се строи в града през пролетта.

Световният автомобилен доставчик Нексанс Аутоелектрик полага основите на своята дейност в България. Асоциацията на инвеститорите е съдействала година и половина на германската компания, докато се снабди с всички документи и сключи необходимите договори.

Нексанс Аутоелектрик е част от международната група Нексанс Аутоелектрик Груп. На територията на страната Електрокабел България – дъщерна компания на Нексанс Аутоелектрик Груп, ще представлява световния производител.

В изграждането на завода ще се инвестират няколко милиона евро. При добро развитие на пазара сумата може да бъде увеличена. В завода ще се произвежда кабелно оборудване за автомобили. Произведените в Плевен части ще бъдат предназначени за две голени компании – Даймлер и Дженеръл Мотърс.

завод за кабелно оборудване за автомобили

Източник на снимката:pressadaily.com

Компанията – инвеститор вече има създадени три завода в Румъния. Северната ни съседка също е участвала в надпреварата за новия завод заедно с Македония. В крайна сметка обаче българската държава побеждава.

Плевен е избран след поредица от проучвания на автомобилния доставчик. Желанието на компанията е да разшири производството си в някоя държава от Източна Европа. От Нексанс Аутоелектрик мотивират избора си с добрата инфраструктура на града, стабилността на валутата ни, кадрите на пазара на труда и членството на България в Европейския съюз.

Предметът на дейност на Нексанс Аутоелектрик е производството на електро-магнитни компоненти за конвенционално задвижване на превозни средства, както и за елекрто и хибридни превозни средства. Компанията разполага с около 7000 служители и представителства в 23 държави.

Нексанс разработва и произвежда иновативни решения за водещите компании за системи и автомобили във всяка точка от света. Компетентност, надеждност и нови идеи и технлогии – това е ключът към успеха на автомобилната компания за  в условията на силно конкурентен пазар. Те са основата за доброто й икономическо представяне десетилетия наред.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!