Вече може да забележите моторните превозни средства на Гугъл по пътищата или поне по улиците на Маунтин Вю , Калифорния. За този проект на Google беше писано преди година в DobriNovini.com: „Интелигентна автоматична кола от Google”. Вече футуристичната идея за „безпилотен автомобил” е факт.

Симпатичните колички, които имат форма на панда, се движат със скорост от 40 км/ч. Зад волана има човек, причината – мерки за сигурност, макар че от Гугъл да съобщават, че инцидентите, които са се случвали до момента, са причинени от човешки грешки, а не заради тяхната система.

Интересна опция е „подвижният волан”, в допълнение имаме педали за ускорени и спиране, които ни позволяват да си върнем управлението.

 

Гугъл „навъртя” със своите модифицирани, самоуправляващи се „Lexus” и „Toyota Prius”, повече от милион мили! Системата, която ги задвижва е същата, която е и в новите им автомобили.

За момента воланът и шофьорът остават в превозните средства, но от Гугъл са твърдо решили, че тези елементи са ненужни. Те са на мнение, че времето в автомобила трябва да се оползотворява, не в управление, а в забавление, като гледане на филми или сърфиране в интернет.

Все по-близо сме до момента, в който думите „Гугъл, заведи ме вкъщи”, ще са рутина от нашето ежедневие. Автомобилите на Гугъл, независимата електрическа енергия от Tesla и други подобни иновации са нещото, което движи съвременния свят!

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!