източник на снимка: http://studiozmei.com/

източник на снимка: http://studiozmei.com/

Кукери, самодиви, змейове и други същества, населяващи българските митове и легенди, ще заживеят заедно с хората в света на новия анимационен сериал “Златната ябълка” вдъхновен от нашия фолклор. Добре познатите от народните приказки образи разказват нова приказка, която цели да запознае публиката от цял свят с българския фолклор. Сериалът ще привлече както децата, така и техните родители, тъй като в сюжета магията и общочовешките проблеми се преплитат в едно.

източник на снимка: https://pbs.twimg.com

източник на снимка: https://pbs.twimg.com

Живот на магическата вселена на сериала вдъхва младият, опитен и креативен екип на студио “Змей” начело със създателя на проекта Димитър Петров. Идеята за сериала идва през 2014 година. Оттогава насам екипът извървява дългия път към успеха и на 27 ноември 2016 година (неделя) ще се проведе премиерата на първия късометражен филм за героите, населяващи света на сериала “Легенда за първия кукер“. Събитието ще се проведе в уютната атмосфера на литературен клуб “Перото”. Входът ще бъде свободен, а тези, които желаят да подкрепят проекта на студио “Змей”, ще имат възможност да се сдобият с тениски, чаши и постери с героите от “Златната ябълка”. Всеки, който се интересува от презентацията, може да получи повече информация на фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/events/138890239924161/?active_tab=about
Мечтата на екипа е да създаде поне 2 сезона на сериала, а защо не и пълнометражен филм?
Видео:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!