Русе ще бъде домакин на две световни първенства по волейбол

Станимира Колева 10.03.2017 0
Русе ще бъде домакин на две световни първенства по волейбол

Гран при по волейбол на световно ниво ще домакинства Русе тази година. FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017 ще се състои от 4 до 9 юли в русенската многофункционална зала „Булстрад Арена“, съобщават от Община Русе.

Оспорвано състезание ще направят женските отбори на Германия, Казахстан, Южна Корея и България, като очакваните гости за събитието са между 15 хиляди и 20 хиляди души, заяви кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов.

Спортният форум ще бъде важен фактор за развитие на икономиката и бизнеса в региона, казаха на пресконференция управителите на модерната зала. Заедно с това Русе беше официално обявен за един от трите български града домакини на Световното първенство по волейбол през 2018-а, което ще се проведе едновременно у нас и в Италия. Той е избран от Българската федерация по волейбол заради модерно оборудваната за различни видове спорт зала, която въпреки че функционира едва от година и половина, успя да посрещне множество събития, изложения и концерти.

Гран при по волейбол

Пресконференция по повод провеждането на световните първенства по волейбол в Русе, сн.: Община Русе

По думите на председателя на БФВ Любомир Ганев Русе „заслужава да има спорт на най-високо ниво“. В Русе е сформирано първото спортно дружество в страната през 1893 година.  В последните години традициите в спорта се възобновяват, превръщайки се в основен приоритет за местното общинско ръководство. Бяха извършени ремонти на спортни съоръжения, подновени са спортни бази, открити са нови спортни площадки. Русе беше и Европейският град на спорта за миналата 2016-а година.

Темповете на развитие в тази посока продължават и стават все по-амбициозни, доказателство за което са предстоящите световни първенства по волейбол.

Също през тази година в спортна зала „Булстрад Арена“ ще се състои Международният турнир по борба на името на Дан Колов и Никола Петров. 55-ото издание на престижния турнир по класическа и свободна борба ще събере стотици състезатели на 8 и 9 април.

Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!

Оценка

Напиши коментар »

споделиха