Българско участие в синхронно плуване на Световното първенство в гр. Казан 2015 (видео)

Деляна Антонова 29.07.2015 0
Българско участие в синхронно плуване на Световното първенство в гр. Казан 2015 (видео)
images

Източник на снимка:gettyimages.com

Представителките от нашата страна Христина Дамянова, Златина Димитрова и Даниела Бозаджиева от отбора по синхронно плуване Левски-Спарта, взеха участие в Световното първенство по водни спортове в гр. Казан, Русия. Нашите състезателки са водени от треньорката на отбора по синхронно плуване на СК „Левски – Спарта 2000“ – Валентина Богачева.  Състезателката Христина Дамянова зае 20-то място на соло в турнира по синхронно плуване на Световното първенство в гр. Казан (Русия). Следва видео с изпълнението.

За техника сбора на нашата националка е 72,8160 точки.

Финалистка в дисциплината стана руската представителка Светлана Ромашина с 95,2680 т.

Във волната програма-соло, нашата синхронистка Даниела Бозаджиева, завърши на 24-та позиция в турнира, като успя да събере 72,3000 точки.

Надпреварата при дуетите, започна също с техника. Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева събраха 71,8667 т. за своето изпълнение.

 

Първи са рускините Светлана Ромашина и Наталия Ишченко.

При дуети – волна програма Христина Дамянова и Златина Димитрова завършиха на 32-ро място.

Този изключително труден воден спорт, въпреки привидната лекота е доста взискателен. Освен тежкото физическо натоварване, от спортистите се изисква да имат не само издръжливост, но и гъвкавост, както и добре усъвършенствани умения, и изключителен контрол на дишането.

images (1)

Източник на снимка:gettyimages.com

 

Дисциплините са соло, дует и ансамбъл. Тази година има вече и смесени дуети-жени и мъже синхронисти. Състезателите по синхронно плуване се състезават в две направления: техническа и свободна програма. Техническата е комбинация включваща изпълнението на предварително определени елементи, които трябва да бъдат изпълнени в определен ред. А при Свободната програма няма изисквания и така плувците могат да бъдат свободни и креативни при избора на музика и хореография. Свободната програма е комбинация от соло, дует или ансамбъл.

Съдиите присъждат точки по десетобалната система 0.0-10.0 (в десети). Има три панела от по 5 съдии. Едните оценяват техническата част, синхрона, втората точкува художественото впечатление (хореография, музика, начина на представяне) и третата точкува трудността при свободните съчетания и необходимите елементи в техническите съчетания.

Екипът на Добри новини ще продължи да следи развитието и успехите на нашите талантливи състезателки, представили страната ни на състезание от такова високо ниво.

 

Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!

Българско участие в синхронно плуване на Световното първенство в гр. Казан 2015 (видео)
5 от 1 гласа

Напиши коментар »

споделиха