Как се сбъдват мечти с A380

Йорданка Даскалова 21.06.2014 0
Как се сбъдват мечти с A380

Какво е чувството да управляваш близо 500 състезателни автомобила с мощност около 120 000 конски сили? Звучи невероятно, но това е факт за българина Марио Бакалов. За своите тридесет и четири години той е надминал и най-смелите мечти на повечето хора по света.

Марио е първият българин пилот, който управлява най-големия пътнически самолет – Airbus A380. Гигантът впечатлява и с размерите си, и със супер лукса, който предлага на борда. Височината на самолета е равна на височината на осем етажна сграда, а броят на пътниците е петстотин и петдесет, от тях двадесет и четири души са екипаж. Седалките в самолета се превръщат в легла при нощните полети, а на пътниците се дават пижами за спане.

Марио Бакалов пилотира огромния Airbus за осми път, като първият му път е бил с дестинация Франкфурт – Хюстън през месец април. Българинът е преминал през двумесечен курс на обучение в световния лидер „Луфтханза“, за да получи лиценз да пилотира най-големия пътнически самолет в света. Самолетната компания има още 11 летателни машини Airbus  A380, които са най-новото постижение в авиационната техника. Airbus A340

Българинът е горд със себе си и казва, че това е сбъдната мечта за него. Преди да получи ценз да пилотира огромния пътнически самолет A380, той е управлявал по-малкия А340. Марио разказва, че е трудно да опише с думи, чувството да вдигне от земята близо 560 тона и да полети във въздуха. Airbus A380 има четири свръхмощни мотора, дължина около 73 метра. Крилете на самолета са също огромни – ширината им е цели 80 метра.

Бакалов разработва собствен проект за екипажите в случай на инцидент. Той представя идеята си първо екипажът да обсъди инцидента и след това да извика помощ. Смята, че презентацията му е добре посрещната от мениджърите на „Луфтханза“, и че скоро проектът му ще влезе в сила.

На следващото кратко видео можете да видите представяне на възможностите на самолет A380 на авиошоу.

Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!

Как се сбъдват мечти с A380
5 от 5 гласа

Напиши коментар »

споделиха