Дивите плажове на Българското Черноморие

Анета Болгурова 28.05.2014 1
Дивите плажове на Българското Черноморие
Кара дере

Кара дере

Пътешествие на север и на юг из божествените и спокойни местенца по Българското Черноморие. Без да се налага да плащате за чадър и шезлонг, а просто безплатно се наслаждавате на чистата морската вода, пясъка и слънцето.

Ще се отбием първо в приказното кътче Кара дере, което се намира между село Горица и град Бяла.

Местността няма инфраструктура и е абсолютно диво. Има добри условия за привържениците на палатковия туризъм и нудизма. Подходящо е и за екстремни спортове.

Някои от хората, посетили това приказно място, за съжаление, си оставят отпадъците след себе си, което предполага и силното му замърсяване.
За щастие обаче всяка година се намират ентусиасти, които почистват района от битовите отпадъци на други туристи, което е похвално, но и жалко за тези, които се отнасят толкова безотговорно и неблагодарно към природата.

Следващата ни дестинация е Шкорпиловци. Перфектно място за лятна почивка, съчетание от морски плаж и планински поляни. Плажната ивица е „безкрайна“, най-голямата в България – 12 км., което означава, че на места плажът е обезлюден. Това място има идеални условия (най-добрите по нашето Черноморие) за екстремни спортове – сърф, уиндсърф и кайт. А в гористата част е идеално за къмпинг.
Името Шкорпиловци произлиза от братята изследователи Шкорпил (основатели на българската археологическа наука).
В близост до селото има останки от антични селища.

"Маслен нос"

„Маслен нос“

Природната забележителност Маслен нос. Намира се до град Приморско и е част от най-източния ръкав на Странджа планина.
Там е разположен древният град Ранули. Река Ропотамо при вливането си в Черно море е изваяла огромни и обрасли в зеленина скали, точно над устието на реката е крепостта, дала началото на древния град Ранули. Все още стоят и зидовете на крепостта Тера.

Синеморец е село в Югоизточна България, по устието на река Велека. Хубав плаж и чиста вода.
А мястото с най-чиста вода по цялото ни Черноморие е Силистар – кристално чиста вода.

Камен бряг

Камен бряг

Камен бряг е също прекрасно място, въпреки че няма плаж. Водата е чиста, вълните се разбиват в огромните скали. Подходящо място за посрещане на Джулая (Джулай морнинг), но и доста отдалечено и опасно, така че бъдете внимателни, ако сте решили да ходите там. Особено за деца е доста опасно.

Това е една част от приказните и недокоснати от алчни ръце кътчета по нашето Черноморие. Факт е, че с всяка изминала година стават все по-населени, но и замърсени, за съжаление…

Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!

Дивите плажове на Българското Черноморие
4.56 от 9 гласа

Един коментар »

 1. Почитател! 14.06.2014 в 2:27 - Отговор

  Благодаря ви…
  Липсва ми милата ни България със своите ниски заплати, надути цени и при все това – приказните плажове, на които можеш да забравиш за всичките си проблеми…
  Не знам дали някога ще имам възможността да се докосна до някое от тези хубави места, но със сигурност поне посяхте семенцето на надеждата.
  В момента се намирам на Фиджи, но дори и най-голямата палма не може да се сравни с чувството да застанеш по клоните на старият дъб.
  Бъдете здрави!

Напиши коментар »

споделиха